2017

Art Kjarvald- 278 800kr inkört 4 segrar, 3 andraplatser i högsta klassen med tuffast möjliga motstånd blev facit 2017. Han känns fortsatt pigg och fräsch och vi kommer att inleda året med start på Bergsåker V 75 6 januari, han avslutade året med över två miljoner på kontot, men inleder året med under två miljoner, då valutan räknas om vid årsskiftet på de norska hästarna, vilket betyder att han står precis under tillägget där. Efter det loppet tar vi ställning till om det blir tävlingsuppehåll, med uppbyggnad inför säsongen. 

Issidor- Har klarat av sina två premielopp under året. Tränar massor av mängd och intervaller. Vi hoppas att vi får till styrkan som han behöver med sitt trav, så att han kan kvala och komma till start under kommande år.

Monster Danny Varg- Har körts in under hösten och går nu träningsturer, många kilometer i benen är vad som gäller för honom just nu och målet för kommande år är att klara av premieloppet, och bygga upp så att han kan vara med i årgångsloppen 2019.

Nygårds Inez-Har visat fin fart i loppen, hon gjorde, men tyvärr galopperat bort sig. Vi hoppas att vinterns träning och mentala mognad gör att vi har ett fint tävlingsår att se fram emot.

Quantum Satis- hade vi turen att få leasa, en riktigt fin häst som vi säkert kommer få många trevliga stunder med kommande år. Debuten avklarad, men 1.10 öppningen satte sig i benen då, efter 12 månaders tävlingsuppehåll. 

Rackarkurt- Har klarat av premie och kval under året. Vintertränar nu  och allt till belåtenhet. Hoppas att han ska kunna hävda sig i årgångsloppen kommande år.

 

Ronja N.N. Har klarat av premie och kval under året. Vintertränar nu och allt till belåtenhet. Hoppas att hon ska kunna hävda sig i årgångsloppen kommande år.

 

Snygg- Har haft problem med halsen under större delen av livet, något som verkat ordna sig nu när han bytt miljö. Han hade dock lite svårt att komma till ro första månaden på nya stället. Nu trivs han och känns faktiskt finare än någonsin. Gjorde ett positivt montélopp nyligen, något som vi kan varva med, han får fortsätta vara med i tävlingssammanhang så länge han känns fräsch och verkar tycka det är kul. Som avelshingst har han haft ett väldigt bra år! 5 av totalt 8 3-åringar har kommit till start, även flera av de fåtalet äldre avkommorna har plockat segrar. 

Snyggast-Fick tyvärr säsongen förstörd av en förkylning precis när han börjat starta. Han känns riktigt fin och har musklat på sig bra, så vi tror att vi kommer få riktigt skoj med honom 2018.

Sol Varga- Tre segrar har det blivit under året, och hon har väl sällan sett så fin ut som i sista loppet hon gjorde för året. Hon kommer att få fortsätta starta, under vintern då hon fungerar väldigt bra på brodd.

Speedy Goldina- Inledde för oss med en bra insats i första loppet. Vi anade oråd med henne då pulsen inte legat som den ska när vi kört lite tuffare, vid veterinärkoll med blodprovstagning efter jobb fick vi våra farhågor besannade, hon lider av överträning. Vi har tillsammans med ägare beslutat att ge henne en sista chans. Vila med bara några ridturer/släp bakom pullerten i januari-februari, så smyger vi igång med henne sedan. Näran vet vad man har att jobba med så kan man anpassa träningen därefter.

Styfs Kongen-Börjar att närma sig startklar.

 

Sundbo Bomba- Fartfylld och stark, men väldigt lättstörd och har lätt att ta till galoppen. Vi tycker oss att ha hittat nyckeln och hon har mycket kvar att hämta på tävlingsovalen.

Sundbo Samuraj- Gav vi sista chansen och det känns som om han kan vara med och fajtas ett tag till. Han är i en svår klass där det finns begränsat antal lopp att starta i och ofta står han tufft inne. Vi hoppas på lite lämpligare propositioner under kommande år.

Sundbo Äventyr- Har varit ute och debuterat, med en pengaplats trots galopp som resultat. Hon känns bara finare och allt starkare i träning. Letar lopp.

Teton Martina- Syster till Quantum Satis, kommer få vintern på sig att träna, för att sedan börja jobbas mot ev.start mot våren.